SIKER = Kommunikáció, Önismeret, Asszertivitás


Klubok

Tréningjeink általában egy vagy két napot vesznek igénybe. Vannak azonban olyan helyzetek vagy olyan témák, melyek alapos elmélyítéséhez ez az idő nem elégséges.

Az is előfordult már nem egyszer, hogy egy adott tréning után kis idővel a részvevők oldaláról felmerült az az igény, hogy szeretnék tovább folytatni, szeretnének jobban elmélyülni a tréningen kapott ismeretekben, mind elméleti, mind gyakorlati aspektusból.

Ezen igények kielégítése céljából döntöttünk úgy, hogy klubfoglalkozásokat indítunk a cég által kért témában.

Klubfoglalkozásaink során alapozunk a részvevők meglévő ismereteire, felfrissítjük és kiegészítjük azokat, majd ezt követően sok gyakorlati elemen keresztül következik az elsajátítás folyamata.

Mint a tréningjeinken, itt is rendkívül fontos a saját élmény, vagy, ahogy Csíkszentmihályi Mihály mondta: a „flow-élmény” (áramlatélmény). Így jellemezte:

„Teljes bevonódás valamilyen tevékenységbe, csak önmagáért. Az én megszűnik. Az idő repül. Minden cselekvés, mozdulat és gondolat elkerülhetetlenül következik az előzőből, mint amikor jazzt játszunk. Teljes személyisége bevonódik, és képességeit maximálisan kihasználja.”

Amikor valaki olyan tudatállapotba kerül, hogy összeolvad a tevékenységgel, amit végez, a figyelmük beszűkül a tevékenységbe, az időérzékük torzul, és önmagukról megfeledkezve átélik a „tökéletes élményt”.

Az áramlatélmény sokféle tevékenység végzése közben bekövetkezhet. Ami nélkül azonban nem jöhet létre: A tevékenységnek kell, hogy világos célja legyen; valamint a képességek és a kihívások megfelelő aránya szükséges hozzá. Ha a feladat meghaladja a képességet, akkor szorongás lép fel, ha túlságosan könnyű, akkor unalmat vált ki.

Ideális esetben a kihívás a képességeink felső határát súrolja, ekkor megnő az áramlatélmény kialakulásának valószínűsége, s végső soron ez az, amit klubfoglalkozásainkkal el szeretnénk érni.


A mindennapo​k megoldása...!